Domov   O podjetju      Vizitka      Kontaktni podatki      Naročilo na servis       
   

Domov: Jaka Mivšek s.p.

AVTO SERVIS

MOTOR

AVTO ELEKTRIKA

IZPUŠNI SISTEM

ODKUP RABLJENIH VOZIL

 

Obnova DPF filtra trdih delcev

Zamenjava katalizatorja

Težave z Lambda sondo

Zaklički izpušnega sistema

Popravilo izpušnega sistema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

031 762 480

avtoservis.mivsek@gmail.com

 

 
 
         
 

  Domov    Čiščenje DPF filtra?

Obnova DPF in FAP filtrov

Začeli smo z obnovo DPF in FAP filtrov.

Možnost vgradnje novih vložkov filtra trdih delcev, ne glede na njegovo obliko. S tem bomo občutno znižali stroški v primerjavi z originalnimi filtri. Nekateri filtri so tudi impregnirani s plemenitimi kovinami, kjer to zahteva proizvajalec tipa vozil. Naša vizija na področju emisij izpušnih plinov je skrb za čisto okolje. Ukvarjamo se z obnovo filtrov trdih delcev skoraj za vsa vozila.

Prednost naših obnovljenih filtrov pred konkurenčnimi izdelki je v tem, da ohranimo točnost originalnega ohišja. V nekaterih primerih zamenjamo samo vložek filtra, ki je po obliki in kvaliteti enakovreden originalnemu filtru. Lahko pa ponudimo tudi vgradnjo novih.

Čiščenje DPF filtra?

Pri kemičnem čiščenju se notranjost filtra prepoji z namenskim pripravkom, ki raztopi obloge, ki se posledično razporedijo po celotnem volumnu filtra in ob naslednji regeneraciji v večini primerov tudi učinkovito sežgejo. Pri ročnem čiščenju je potrebno DPF filter demontirati iz vozila in ga v žarilni peči segreti na dovolj visoko temperaturo ter z ustrezno ventilacijo izpihati sežgane saje in nečistoče. V domači praksi se poleg žarjenja uporablja tudi metoda čiščenja z visokotlačnim čistilcem, kjer z vodo pod tlakom izpiramo notranjost filtra. Ta metoda je sicer pogojno uporabna a zgolj v primeru, da je filter zamašen zgolj s sajami in brez drugih nečistoč kot so žveplo, olja in hladilna tekočina. Kljub vsemu je zadnja metoda zdravju škodljiva saj lahko brez ustreznih priprav in zaščite v telo vnesemo veliko količino prosto sproščenih saj. Poleg omenjenega fizičnega čiščenja saj se čedalje več lastnikov vozil odloča za odstranitev filtra.

Kljub dejstvu da je odstranitev filtra in ugasnitev opozorilne lučkenajcenejša in enostavna rešitev pa le ta ni čisto prava, saj je ob odstranitvi filtra potrebno prilagoditi delovanje motorne elektronike na program, ki upošteva delovanje motorja brez filtra. Prav tako je potrebno v ohišje filtra vstaviti ustrezen vložek, ki ustvarja določen upor proti toku dimnih plinov s katerim so zagotovljeni primerni tlačni pogoji za ustrezno delovanje turbine in celotnega izpušnega sistema.

Kljub težavam z DPF filtrom s katerimi se lahko soočite, kot lastnik ali bodoči lastnik novejšega vozila z dizelskim motorjem vam vse prej, kot odstranitev, priporočamo kvalitetno čiščenje ali menjavo omenjenega filtra, saj boste le tako delovali okoljsko zavedno in pripomogli k čistejšemu in bolj zdravem okolju.

 
         
      Vse pravice pridržane © 2003 - 2024 Jaka MIVŠEK s.p.
Izdelava On-line rešitve, postavitev in gostovanje: Prolog d.o.o., Logatec 1990 - 2024